Incidenten tijdens de match STVV - KRC Genk

Naar aanleiding van de incidenten tijdens de match STVV - KRC Genk wenst de politiezone volgende reactie te geven:

De wedstrijd werd door de veiligheidsdiensten en de clubs grondig voorbereid. De nodige maatregelen werden genomen opdat de supporters in alle veiligheid de wedstrijd konden bijwonen.

Tijdens de wedstrijd deden er zich echter ernstige incidenten voor in het stadion. Nadat voorwerpen op het veld gegooid werden door STVV-supporters, besliste de wedstrijdleiding om de wedstrijd tijdelijk te staken. Hierbij is overleg geweest tussen de match delegate van de voetbalbond, de veiligheidscel en de scheidsrechter. Nadat bijkomende maatregelen werden genomen werd de wedstrijd hervat.

Bij het volgende incident, waarbij de Genk-supporters het veld probeerden te bestormen, werd door de politie snel ingegrepen om de veiligheid te verzekeren.

De scheidsrechter besliste hierna om de wedstrijd af te fluiten. Wij willen benadrukken dat er bij dit incident geen nieuw overleg geweest is met de veiligheidsdiensten en dat deze beslissing door de wedstrijdleiding werd genomen.

Wij betreuren dat deze derby ontsierd werd door onregelmatigheden, terwijl voetbal  eigenlijk een feest moet zijn.
De aanstokers van de incidenten zullen aan de hand van de camerabeelden geïdentificeerd worden en de nodige processen-verbaal zullen worden opgesteld.

Wij rekenen er echter ook op dat zowel de bond als de beide clubs hun verantwoordelijkheid nemen om het gedrag van hun supporters streng te veroordelen.

Veerle Heeren                                
burgemeester                                
voorzitter politiecollege

Steve Provost
hoofdcommissaris van politie
korpschef

.