Resultaten actie dag-, nacht- en dagbladwinkels

Op woensdag 19 april 2023 hield het overlastteam van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken nieuwe controleacties op de verkoop van producten die druggebruik vergemakkelijk en/of producten die aanzetten tot druggebruik in dag-, nacht- en dagbladwinkels.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft eind december 2022 preventieve controles uitgevoerd op de verkoop van producten die druggebruik vergemakkelijk en/of producten die aanzetten tot druggebruik in dag-, nacht- en dagbladwinkels. Het verschaffen van middelen die druggebruik vergemakkelijken is namelijk strafbaar (drugswet). De uitbaters kregen toen de boodschap zich in regel te stellen tegen de volgende controle.

Op woensdag 19 april 2023 hield het overlastteam van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken nieuwe controleacties in dit kader. 

Er werden in totaal 19 dag-, nacht- en dagbladwinkels gecontroleerd. In 8 winkels werden voorwerpen aangetroffen die druggebruik vergemakkelijken zoals grinders (crunchers) en glazen/metalen rookpijpjes. In totaal werden 249 voorwerpen die druggebruik vergemakkelijken in beslag genomen.

De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

De uitbaters zullen via de M-werking van het Parket een minnelijke schikking ontvangen.

Resultaten actie dag-, nacht- en dagbladwinkels 19 april 2023