Actie Trivium in de strijd tegen woninginbraken

Jaarlijks worden er gelijktijdig een aantal grote gecoördineerde controleacties georganiseerd door de Limburgse politiezones en de Federale Politie in de strijd tegen woninginbraken en rondtrekkende daders. Op 7 november 2019 werd het actieterrein uitgebreid en vonden er ook controles plaats in grensstreek tussen België en Nederland.

Tijdens zo een actie worden uitgebreide controles gedaan op voertuigen op de openbare weg en wordt er geverbaliseerd voor drugsfeiten, verkeersovertredingen en dergelijke meer.

Door onze mobiele ploegen op het terrein werden gisteren 21 voertuigen aan een grondige controle onderworpen. We stelden voornamelijk verkeersovertredingen vast, 14 in totaal voor inschrijving voertuig, GSM-gebruik achter het stuur, niet verzekering, rijbewijs, keuring, misbruik kenteken en parkeren op trottoir. 1 persoon werd bestuurlijk aangehouden wegens illegaal verblijf maar werd daarna weer vrijgelaten.

Tijdens de actie werd er ook gecontroleerd op snelheid. In totaal zullen 88 bestuurders een snelheidsboete opgestuurd krijgen. 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.