Een 67-jarige inwoner uit Alken veroordeeld voor het doden van de kat van de buren

Op 10 april 2020 ziet een getuige dat in Alken op de Langveldstraat een persoon uit de koffer van zijn voertuig een opvallend gekleurde zak haalt. Even later ziet diezelfde getuige deze zak in de Simsebeek liggen. Hij waarschuwt de gemeentelijke diensten van Alken om hen in kennis te stellen van het aantreffen van dit sluikstort.

De gemeentelijke diensten van Alken onderzoeken het sluikstort en stellen vast dat er een dode kat in die plastieken zak ligt. Om de poten en hals van de dode kat is er een ijzerdraad gebonden.

De dierenpolitie van de lokale politie kanton Borgloon wordt ingelicht over deze zaak en doet verder onderzoek. Dankzij een opsporingsbericht op facebook kan de dierenpolitie het baasje van de dode kat achterhalen. Na onderzoek kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen.

De beklaagde werd op 16 maart 2021 door de correctionele rechtbank van Tongeren schuldig verklaard. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel, een geldboete van 8 000 euro, een schadevergoeding van 884 euro en de betaling van circa 300 euro aan gerechtskosten.