Resultaten verkeersactie

Onze diensten hebben afgelopen weekend wederom intensief controles uitgevoerd in onze politiezone. Terwijl in de nacht van vrijdag op zaterdag anonieme voertuigen patrouilleerden doorheen onze straten, werden in de nacht van zaterdag op zondag statische verkeersdispositieven opgesteld in Borgloon en Heers. Beide acties leverden de volgende resultaten op:

  • 169 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen. Slechts 2 daarvan bleken teveel gedronken. Van een positief resultaat gesproken!
  • 1230 voertuigen passeerden de flitscamera in Alken, Borgloon en Kortessem, waarbij 170 bestuurders te snel reden. Dit betekent dat 13,8% zich niet aan de toegelaten snelheid hield. Dat kan beter! In Kortessem werd op de Hasseltsesteenweg zelfs 1 voertuig betrapt op een snelheid van 135 km/uur.
  • Tot slot werden er nog 20 overtredingen van allerlei aard vastgesteld, voornamelijk verkeersgerelateerd: verlichting voertuig, niet verzekering, kentekenplaat, rijbewijs, drugs in het verkeer, sturen spijts verval, toevertrouwen van voertuig aan persoon zonder rijbewijs en parkeren.