Voertuig met gedoofde lichten rijdt tijdens onderschepping in op dienstvoertuig van PZ kanton Borgloon

Een voertuig met gedoofde lichten wordt op 19/08/2019 omstreeks 21:30 uur in Heers op de Nieuwe Steenweg opgemerkt door een wijkinspecteur van PZ kanton Borgloon, rijdend op een scooter. De wijkinspecteur rijdt achter het voertuig aan in de richting van Borgloon om de bestuurder, een 43-jarige vrouw, hierop attent te maken. Deze weigert echter te stoppen en en zet haar rit verder.

Twee andere ploegen van de politiezone worden vervolgens in bijstand gevraagd om het voertuig alsnog te kunnen onderscheppen. Wanneer deze ploegen in bijstand komen, blijft zij weigeren om te stoppen en neemt zij verder de vlucht. Op een gegeven moment staan zij met hun dienstvoertuigen stil op de Neremweg in Borgloon om op die manier de weg te blokkeren en zo het voertuig tot stilstand te dwingen. In de plaats van af te remmen en te stoppen rijdt betrokkene echter frontaal in op een dienstvoertuig van PZ kanton Borgloon. De twee inspecteurs in dit dienstvoertuig geraken hierdoor licht gekwetst.

De bestuurder geraakt door deze aanrijding eveneens licht gekwetst, waarna de ziekenwagen ter plaatse wordt gevraagd voor medische verzorging. Betrokkene werd onderworpen aan een speekseltest, dewelke positief resulteerde. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zij zal ook wegens weerspannigheid gedagvaard worden in snelrecht door Parket Limburg.

Politiezone Tongeren-Herstappe verichtte de vaststellingen van dit verkeersongeval en stelde proces-verbaal op.