Diefstalpreventieadvies

Als politiedienst dienen we vaak vaststellingen te doen bij een woninginbraak. Daarbij wordt al te vaak vastgesteld dat burgers niet altijd weten dat ze vaak met slechts beperkte ingrepen of maatregelen hun woning al een stuk inbraakveiliger kunnen maken.

Diefstalpreventieadvies aan huis

Wanneer een inbreker in je huis wil binnen geraken, zoekt hij immers altijd naar de zwakste schakel. Een deur met een te licht slot, een venster dat op kipstand staat, een rolluik dat omhoog geduwd kan worden, enzovoort. Een beter beveiligde woning biedt voldoende lang weerstand aan een inbreker zodat hij het opgeeft. Weet je dat een inbreker over het algemeen slechts een tweetal minuten de tijd neemt om een deur of venster te forceren? Indien het dan niet lukt, zal hij het liever bij een andere woning proberen. Het risico om betrapt te worden, wordt immers alleen maar groter.

Indien je graag wil weten, hoe je je woning beter kan beveiligen, kan je steeds een beroep doen op één van de erkende diefstalpreventieadviseurs van de politiezone. Zij zijn opgeleid om de meest geschikte inbraakwerende maatregelen te adviseren op maat van jouw woning.

Infosessie diefstalpreventie

Groepen of verenigingen die graag een infosessie over het thema willen organiseren voor hun achterban, kunnen zeker ook bij ons terecht.

Subsidiereglement inbraakpreventie

Wist je dat iedere burger eenmaal recht heeft op een premie van maximaal 250 euro als je de nodige inbraakwerende maatregelen treft om de woning inbraakveilig te maken? Om hierop recht te hebben, dien je een aanvraag in te dienen bij de gemeente, zal er een diefstalpreventieadviseur van de politiezone langs komen om de nodige adviezen te verstrekken en krijg je twee jaar de tijd om de aanpassingen te doen of werken te laten uitvoeren. Je dient achteraf de bewijzen binnen te brengen bij je gemeente.

Je vindt een informatiebrochure over inbraakbeveiliging en het subsidiereglement per gemeente terug in de rubriek downloads van deze website. Je kan ook altijd terecht op de dienst ruimtelijke ordening van je gemeente als je meer informatie wilt over het subsidiereglement.

Contactpersoon:

Annekatrien Gacoms

Ervaert 2

3840 Borgloon

Telefoon: 011/49.44.03

E-mail: beleid@pzloon.be