Hoe maak je een afspraak?

Hoe maak je een afspraak? Heel eenvoudig online!

 • Klik hier en je komt meteen in onze agenda terecht. 
   
 • Selecteer een commissariaat en een afspraakmoment.
  Opgelet! Enkel de beschikbare momenten worden weergegeven. Zie je een bepaalde datum of uur niet meer staan, dan is dit afspraakmoment reeds volzet of is het commissariaat op dat moment gesloten. Het hoofdcommissariaat te Bilzen biedt een uitgebreider aanbod aan mogelijke tijdstippen dan de andere onthaalpunten.
   
 • Kies het feit waarvoor je wil langskomen.
  Opgelet! 1 feit per afspraak. Wil je bijvoorbeeld aangifte doen van verlies van je portefeuille, maar wil je daarnaast ook nog een andere aangifte doen, dan dien je 2 afspraken te registreren.
   
 • Doorloop de stappen en vul de gevraagde gegevens in.
   
 • Je krijgt een bevestiging van je afspraak via e-mail. Je krijgt eveneens een overzicht van de documenten of andere informatie die je dient mee te brengen. Indien je dat wenst, ontvang je ook een herinnering via e-mail. Via de herinneringsmail kan je tijdelijk de afspraak nog wijzigen of annuleren. 

OPGELET!

 • Je afspraak is pas definitief op het moment dat je een bevestigingsmail ontvangt.
 • Het maken van een afspraak staat niet gelijk aan het doen van een aangifte. Dat wil zeggen dat we op basis van de ingevulde gegevens geen onderzoek starten.
 • Wanneer je niet komt opdagen, gebeurt er verder niets met de gegevens die je ons verstrekte en zullen we jou ook niet contacteren voor een nieuwe afspraak.
 • Kan je je afspraak, om welke reden dan ook, niet nakomen, laat het ons dan weten via het telefoonnummer 089/366 806.  
   

Wat als?

Het kan dat je niet over internet beschikt. Misschien twijfel je of je wel aangifte moet doen, of je weet niet goed in welke categorie je aangifte thuishoort.
In die gevallen kan je nog telefonisch contact opnemen met ons op het telefoonnummer 089/366 806 (elke weekdag uitgezonderd feestdagen tussen 08.30u en 16.30u).
Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou de afspraak.

Maar vóór je ons belt, probeer zeker even uit of je niet zelf de afspraak kan inboeken. Het systeem loopt vlot en begeleidt je in duidelijke stappen.

Maak nu meteen je afspraak online

NIEUW: VIDEO-ONTHAAL

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst breidt de contactmogelijkheden uit komen: vanaf 3 april 2023 kan je ook videochatten! Wil je bijvoorbeeld aangifte doen van vandalisme of diefstal uit je voertuig, dan hoef je daarvoor niet meer naar het politiekantoor te komen.

Het principe blijft hetzelfde: de burger die een aangifte wil doen, kan online een afspraak maken om op een afgesproken tijdstip live en visueel in verbinding te treden met de politie vanuit zijn/haar woning of zelfs vanuit zijn/haar werkplek. Een verplaatsing naar het politiekantoor is dan niet meer nodig, wat mooi meegenomen is voor mensen die minder mobiel zijn of die om een andere reden liever van de verplaatsing afzien.

Police On Web

Via Police On Web (www.police-on-web.be) kan je ook nog steeds klacht indienen voor kleine misdrijven (zoals bijvoorbeeld een fietsdiefstal). Ook kan je op die manier vakantietoezicht aanvragen, of je kan langs deze weg je alarm- en/of camerasysteem aanmelden.

Dringend? 101!

Denk eraan: als je dringend politiehulp nodig hebt, of je wilt melding maken van een gevaarlijke of verdachte situatie, dan bel je het noodnummer 101 of 112, of je gebruikt de app 112.
 

keuzemenu noodnummers

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 089366800.