Cursus paashaas 2019

In het verkeerspark van het provinciedomein van Kessel-Lo wordt alles in gereedheid gebracht voor een nieuwe cursus 'Paashaas'. Zoals de voorbije jaren biedt de Lokale Politie Leuven ook dit jaar tijdens de paasvakantie een reeks verkeerslesjes voor kinderen aan.

Kinderen tussen 5 en 7 jaar kunnen tijdens deze lesjes de vele verkeersregels onder de knie krijgen. Er worden lesjes gegeven over de verkeersregels voor voetgangers en over de basisregels die gelden voor de fietsers. De verkeerstekens komen ook aan bod.  De theorie kan nadien geoefend worden op het parcours van het verkeerspark.

Deelnemen is gratis!

De lesjes vinden de eerste week van de paasvakantie plaats, dit is van maandag 8 april tot vrijdag 12 april, in het verkeerspark van het provinciedomein van Kessel-Lo.  De cursus 'Paashaas' duurt een week en kan ofwel in de voormiddag ofwel in de namiddag gevolgd worden.  In de voormiddag starten de lesjes om 10 uur en eindigen ze om 11.30 uur.  In de namiddag begint alles om 13.30 uur om te eindigen om 15 uur.  De inhoud van beide lessenreeksen is identiek.

Het is aangeraden dat de kinderen hun eigen fietsje en fietshelm meebrengen.  Dit fietsje zijn ze gewoon en op die manier zijn er zeker voldoende rijwielen beschikbaar.