Resultaten verkeerscontrole van 7/5/2022

Zaterdagavond en -nacht deed de Leuvense politie een verkeerscontrole. De klemtoon lag op rijden onder invloed en op overdreven snelheid. Er werd gecontroleerd op de Kolonel Begaultlaan in Wilsele, de Platte Lostraat in Kessel-lo en de Koning Boudewijnlaan in Heverlee.

blauw licht politie

In totaal werden 63 voertuigen naar de kant gehaald. Maar liefst tien bestuurders waren onder invloed: acht chauffeurs hadden te veel alcohol gedronken om nog te mogen rijden, twee bestuurders zaten onder invloed van drugs aan het stuur. Van drie van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken, de anderen moesten hun auto enkele uren aan de kant laten staan.

Eén van de bestuurders wiens rijbewijs ingetrokken werd omwille van alcoholintoxicatie, werd even voordien met zijn motorfiets op de Koning Boudewijnlaan geflitst aan 131 km/u, terwijl er een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. Bovendien droeg hij niet de verplichte beschermende kledij op zijn motor.

In een personenwagen die op de Kolonel Begaultlaan gecontroleerd werd, zaten zes passagiers, terwijl er in het voertuig maar plaats was voor vijf personen. Onder hen waren drie jonge kinderen, die geen van allen correct vastgegespt waren. De bestuurder van deze wagen legde een voorlopig rijbewijs voor, waarvan de geldigheid al even verstreken was. Per slot van rekening kon er ook geen geldig verzekeringsbewijs getoond worden. Het voertuig werd in beslag genomen.

Voorts werd er tijdens de controle ook nog een gebruikershoeveelheid drugs in een auto gevonden en werd ook nog een andere wagen die niet verzekerd was getakeld.

Gedurende de controle was er ook snelheidscontrole: de snelheid van 571 voertuigen werd gemeten. 24 bestuurders hielden zich niet aan de limiet en mogen zich aan een boete verwachten. 

controle 7 mei 2022 - K. Begaultlaan

Kolonel Begaultlaan

controle 7 mei 2022 - K. Boudewijnlaan

Koning Boudewijnlaan