Hoe doe ik aangifte?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Online een afspraak maken, in het Politiehuis tussen 7 uur en 21 uur en in het Wijkcommissariaat Leuven tijdens de openingsuren;
  2. Online politieloket, voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse, bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn, komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Online een afspraak maken

Wanneer je tussen 7 en 21 uur een aangifte of een melding wil doen in het Politiehuis op de Philipssite, kan je hiervoor op voorhand een afspraak boeken. Ook in het Wijkcommissariaat Leuven werken we met onthaal op afspraak.

Het onthaal op afspraak zorgt voor een betere service en de wachttijden worden korter. Je kan immers net voor die afspraak kiezen die jou het beste past.

Maak hier een afspraak

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.politie.be/nl/police-on-web. Je kan er terecht om bepaalde feiten aan te geven, om afwezigheidstoezicht aan te vragen of om je camera- en/of alarmsysteem te registreren.

Opgelet! Voor de toegang tot het elektronisch loket moet de gebruiker zich identificeren door middel van zijn elektronische identiteitskaart, een burgertoken, of een unieke veiligheidscode via een mobiele applicatie (zoals wanneer je jouw belastingsaangifte via tax-on-web wil indienen).

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op police-on-web terecht:

         Opgelet:

  1. Neem eerst eens een kijkje op www.verlorenofgevonden.be of je fiets daar niet te vinden is.
  2. Vermeld in de beschrijving duidelijk of het om een dames- of herenfiets gaat.



Tijdelijke uitbreiding voor niet-dringende aangiftes

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies of meldingen waarbij vaststellingen op het terrein nodig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 016 21 06 10.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 016 210 611.