Certificaat Inbraak Veilig

Inwoners die hun woning degelijk beveiligen tegen inbraak, worden beloond met het certificaat Inbraak Veilig. 

Wanneer een inbreker meer dan 3 minuten moet werken om een raam of deur open te krijgen, zal hij het doorgaans opgeven. U kan de tijd die een inbreker nodig heeft om uw woning te betreden, aanzienlijk verlengen door te investeren in degelijk en gekeurd inbraakvertragend materiaal. Inbraakwerende ramen en deuren worden helaas niet standaard aangeboden. Veel nieuwbouw woningen en bestaande woningen zijn hierdoor niet 3 minuten inbraakwerend. Slachtoffers van een inbraak vinden dit onbegrijpelijk en zijn hierover vaak teleurgesteld.  

De politiezone HerKo en de gemeenten Herent en Kortenberg willen inwoners beter informeren over gekeurde en inbraakvertragende materialen en willen inwoners die  hierin investeren, belonen met het Certificaat Inbraak Veilig.

Het certificaat bestaat uit een attest en een gevelplaatje of sticker die u zichtbaar aan de woning kan aanbrengen. Dit zal inbrekers ontmoedigen ! Elektronische maatregelen zoals een inbraakalarm of camerabewaking komen niet in aanmerking voor het certificaat.

Wilt u graag het certificaat voor uw woning ?

  • Vraag een gratis diefstalpreventieadvies aan bij de politiezone (via telefoon 016 85 34 00 of
    e-mail : pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu)
  • Voer het advies binnen de twee jaar uit
  • Vraag daarna een hercontrole aan bij de politiezone

Het advies kan zowel voor een bestaande woning worden aangevraagd, maar kan ook gegeven worden op basis van uw bouwplannen, eventueel samen met de architect.

Meer informatie over het certificaat vindt u op www.certificaatinbraakveilig.be