Geïnteresseerde bewoners gezocht voor mogelijke BIN in Meerbeek en Schoonaarde

Zowel in Meerbeek als Schoonaarde zijn er bewoners die graag een buurtinformatienetwerk (BIN) willen starten. De initiatiefnemende bewoners tasten momenteel af hoeveel interesse er leeft in de buurt voor zo'n netwerk. Want een BIN kan pas starten als voldoende bewoners lid willen worden.  

Een BIN is een samenwerking tussen bewoners en de lokale politie. De politie kan naar de aangesloten leden een sms sturen wanneer een verdachte situatie in de buurt wordt gemeld. De leden kunnen dan mee uitkijken naar de persoon of het voertuig dat in het bericht wordt beschreven en nuttige informatie terugkoppelen aan de politie. De initiatiefnemers hebben enkele weken geleden een flyer verspreid met een oproep voor geïnteresseerde bewoners om zich te melden. Hierop kwam al heel wat respons, maar er zijn nog meer geïnteresseerden nodig.

Woon je in Meerbeek (excl. Den Tomme) of Schoonaarde en heb je interesse, bezorg dan je contactgegevens (adres, e-mail en telnr.) aan de initiatiefnemers of aan de politiezone. Als BIN-lid wordt er enkel verwacht dat je belt naar de politie als je iets verdacht ziet. Het gaat zeker niet om patrouilles door burgers.

Meer informatie over de werking van een BIN vind je hier