Samen tegen inbraak !

De winterperiode is traditioneel een gevoelige periode voor inbraken. Daarom organiseert de politiezone HerKo tijdens de maanden november tot en met februari, extra controle- en preventieacties. De belangrijkste boodschap van de campagne is echter dat inbraken bestrijden alleen kan met uw hulp. Hoe doet u dat? Door verdachte situaties meteen aan de politie te melden en door aandacht te hebben voor de beveiliging van uw woning.

Folder Samen-tegen-inbraak (pdf, 5 MB)

Waarom melden ?

Hoe sneller u meldt, hoe groter de kans dat de politie de verdachte of het verdachte voertuig kan aantreffen in de omgeving en een grondige controle kan doen. Zo kunnen diefstallen vermeden worden. De politie zal uw oproep altijd met de nodige ernst behandelen en zal uw hulp appreciëren, ook wanneer na controle blijkt dat er niets aan de hand is.

Wat is verdacht ?

Er is geen "vaste" lijst met situaties die in aanmerking komen. Allerlei situaties kunnen verdacht zijn. Het zijn vooral de omstandigheden en uw intuïtie die van belang zijn.

Hoe melden ?

Bel 101: Het nummer 101 is bedoeld voor noodgevallen, maar ook voor het melden van verdachte situaties. Het is immers belangrijk dat de politie zo snel mogelijk ter plaatse is. U kan de politie op dit nummer dag en nacht bereiken. E-mails en berichten via Facebook of Twitter gericht aan de politie, zijn niet geschikt om verdachte situaties te melden, omdat deze kanalen niet permanent opgevolgd worden.

Beveiliging van uw woning

Inbrekers hebben oog voor slecht beveiligde woningen. Met enkele aanpassingen aan ramen en deuren kan u de kans op een inbraak sterk doen dalen. Iedereen gaat ervan uit dat zijn woning goed beveiligd is, maar dat is niet altijd terecht. De diefstalpreventieadviseur van de politiezone bekijkt woningen door de ogen van een inbreker en geeft tips daar waar nodig. U kan een gratis en vrijblijvend advies aanvragen via e-mail : pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of via telefoon 016 85 34 00.