Gevonden voorwerpen

Voorwerp gevonden? 

Vind je een verloren voorwerp of achtergelaten fiets dan moet je als vinder een redelijke poging ondernemen om de eigenaar van het gevonden voorwerp terug te vinden. Vind je de eigenaar niet terug, dan moet je binnen de zeven dagen het voorwerp aanmelden bij de overheid.

Wat doe je met een voorwerp dat je aantrof in Herent ? Vind je een verloren portefeuille, bril, sleutel, ... in Herent ? Breng het voorwerp dan binnen bij de politiezone. De politie doet het nodige om de eigenaar te identificeren en te contacteren. Wanneer de eigenaar niet werd gevonden, doen we een oproep naar de eigenaar via onze extern communicatiekanalen (website en Facebook (zie de lijst onderaan deze pagina)). Komt niemand het voorwerp ophalen, dan wordt het overgedragen aan het gemeentebestuur op wiens grondgebied het voorwerp werd gevonden. De gemeente neemt het voorwerp minimum 6 maand in bewaring. Merk je een achtergelaten fiets op? Meld het zo snel als mogelijk aan de politie door te bellen tijdens de kantooruren naar het nummer 016 85 34 00 of stuur een e-mail naar pz.herko@police.belgium.eu. Geef zo veel als mogelijk details door van de fiets (merk, kleur, type fiets, gravure, op slot,...) de locatie en de tijd dat de fiets er al staat. Voeg eventueel aan je e-mail een foto toe. De fiets zal worden opgehaald door de gemeente. Onze poltiiezone doet een politionele check van de fiets. Fietsen waarvan de eigenaar niet kan achterhaald worden, worden gepubliceerd op www.bikebank.be. Deze fietsen worden overgedragen aan de gemeente, die ze nog minstens drie maand in bewaring zal nemen.

Wat doe je met een voorwerp dat je aantrof in Kortenberg ?  

Breng het voorwerp binnen bij de gemeente. Je maakt vooraf een afspraak  om het voorwerp af te geven aan de snelbalie. De gemeente doet samen met de politiezone het nodige om de eigenaar te identificeren en te contacteren. Voorwerpen waarvan de eigenaars niet gekend zijn, worden gepubliceerd op www.verlorenofgevonden.be. De voorwerpen blijven voor een periode van 6 maand gepubliceerd op de website. Ben je zelf een voorwerp kwijt, dan kan je op deze website nakijken of het voorwerp werd binnengebracht. Op www.verlorenofgevonden.be kan je ook een voorwerp inbrengen dat je zelf verloren hebt. Dit vergroot de kans dat je voorwerp aan jou kan terugbezorgd worden bij vondst.

Merk je een achtergelaten fiets op? Meld het zo snel als mogelijk aan de gemeente Kortenberg via e-mail wegenengroen@kortenberg.be of geef de fiets in op verlorenofgevonden.be via de knop "Voorwerp aanmelden". Geef zo veel als mogelijk details door van de fiets (merk, kleur, type fiets, gravure, op slot,...) de locatie en de tijd dat de fiets er al staat. Voeg eventueel aan je e-mail een foto toe. De fiets zal worden opgehaald door de gemeente. De gemeente en politie werken samen om de eigenaar te identificeren. Fietsen waarvan de eigenaar niet kan achterhaald worden, worden gepubliceerd op verlorenofgevonden.be. Deze fietsen worden overgedragen aan de gemeente, die ze nog minstens drie maand in bewaring zal nemen.Meer informatie vind je op de website  van de gemeente.Lijst gevonden voorwerpen HerentHieronder vind je een lijst vinden van de voorwerpen die recent op het grondgebied van de gemeente Herent werden gevonden en waarvan de eigenaar nog niet kon geïdentificeerd worden.

Denk je de eigenaar te zijn van één van deze voorwerpen? Neem dan contact op via telefoon 016/85.34.00 tijdens de openingsuren van onze diensten. Je moet kunnen aantonen dat het voorwerp van jou is, door bijvoorbeeld een aankoopbewijs mee te brengen, een serienummer te vermelden, of een kenmerk te beschrijven dat uniek is voor jouw voorwerp en dat niet zichtbaar is op de foto.

Voorwerp of fiets kwijt? 

Neem je een kijkje op www.verlorenofgevonden.be en www.bikebank.be

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.