Persartikel van 22 mei 2023

Opvallende gebeurtenissen tijdens het voorbije weekend.

20 mei 2023

Op 20 mei 2023 omstreeks 20.00 uur stelde de eigenaar van een sportwagen, geparkeerd op de parking "Spordel" te Scherpenheuvel-Zichem vast dat zijn wagen op blokken stond en dat de vier wielen weg waren. De interventieploeg van PZ Demerdal stelt pv op en onderzoekt de feiten. De diefstal moet de laatste 24 uur gebeurd zijn.

 

Omstreeks 20.15 uur meldde een buurtbewoner dat een torenvalk vast zat in de dakgoot van de Sint Sulpitiuskerk te Diest. Het arme dier kon zich zelf bevrijden zonder tussenkomst van de politie. Gelukkig maar, want de interventieploeg was ondertussen opgeroepen voor een loslopend paard in de Merelstraat te Diest.

21 mei 2023

Op 21 mei 2023 omstreeks 09.20 uur gebeurde op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem een verkeersongeval tussen een speedpedelec en een wagen.

De fietser kwam van Aarschot en reed over het fietspad, zij werd aangereden door een wagen die rechts afsloeg om te gaan tanken. Zij werd hierbij  gewond.

De bestuurder van de wagen, verklaarde de snelheid van de fietser slecht ingeschat te hebben.

Niemand van de betrokkenen bleek onder invloed van drank of drugs te zijn.

Om 20.05 uur kreeg te onthaaldienst van PZ Demerdal een telefonische melding dat er een sofa lag op de E314 ter hoogte van Bekkevoort.

MM