Persbericht 11 april 2019

Inbraak

Op woensdag 10 april 2019 stelde een bewoner van de Westelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem omstreeks 16.30 uur bij thuiskomst vast dat er in zijn woning was ingebroken. Toegang tot de woning werd verschaft door de achterdeur te forceren. De ganse woning werd doorzocht en er werden juwelen, twee laptops, twee dvd-schermen en autosleutels gestolen.

Niet verzekering

Op woensdag 10 april 2019 omstreeks 12.30 uur kon een 28-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem geen geldige verzekering voor zijn voertuig voorleggen tijdens een controle naar aanleiding van een verkeerd geparkeerd voertuig op de Noordervest in Scherpenheuvel-Zichem. Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Rijden onder invloed en niet verzekering

Op woensdag 10 april 2019 controleerde men omstreeks 23.00 uur een bestuurder langs de Blanklaerstraat in Diest. De bestuurder, een 35-jarige man uit Diest, legde een positieve speekseltest (drugs) af. Tevens bleek het voertuig niet geldig verzekerd te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen en het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Rijden onder invloed

Op donderdag 11 april 2019 controleerde men omstreeks 0.30 uur een bestuurder op de Steenweg op Papenbroek. De 61-jarige man uit Diest legde een positieve ademtest (alcohol) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.