Persbericht 11 februari 2019

Drugs

Op zaterdag 9 februari 2019 werd in het centrum van Scherpenheuvel een mini-plantage ontdekt. Een 27-jarige verdachte werd gearresteerd en verhoord.

Verkeersongevallen met stoffelijke schade en onder invloed

Op zondag 10 februari 2019 vonden 2 ongevallen plaats:

  • Omstreeks 8.00 uur vond een aanrijding plaats in de Overstraat in Diest. Een 29-jarige bestuurster uit Diest reed een geparkeerd voertuig aan. Ze legde een positieve alcohol- en speekseltest (drugs) af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Omstreeks 9.30 uur vond een aanrijding plaats in de Houwaartstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Twee voertuigen kwamen vermoedelijk in aanrijding tijdens het kruisen. De bestuurders betroffen een 31-jarige man uit Bekkevoort en een 21-jarige man uit Lubbeek. De laatste reed onder invloed van alcohol als drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Rijden onder invloed

Op zondag 10 februari 2019 controleerde men omstreeks 20.00 uur een bestuurder op de Barenbergseweg in Diest. De bestuurder, een 40-jarige man uit Diest, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.