Persbericht 13 januari 2020

Verkeersongeval met gewonde

Op vrijdag – 10/01/2020

  • Rond 10:30 uur kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen en een bestelwagen op de Diestsebaan te Diest. De bestelwagen wou de rijbaan oprijden en kwam in aanrijding met de personenauto dewelke de rijbaan volgde. De bestelwagen werd aangereden in de zijflank en eindigde tegen een elektriciteitskast. De bestuurder, een 26-jarige man uit Diest, werd gewond.  De bestuurder van de personenauto betrof een 54-jarige man uit Glabbeek. Beide voertuigen werden getakeld ingevolge de opgelopen schade.
  • Omstreeks 17:30 uur deed zich een aanrijding voor op het kruispunt August Nihoulstraat – Prattenborgstraat te Scherpenheuvel-Zichem. Een bestuurder, een 58-jarige man uit Diest, kwam uit de August Nihoulstraat en draaide de Prattenborgstraat in. Hierbij kwam het tot de aanrijding met een tegenligger. Dit voertuig werd bestuurd door een 58-jarige man uit Scherpenheuvel Zichem. De eerst genoemde bestuurder bleek te rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Beide voertuigen liepen zware schade op en werden getakeld.

Verkeersongeval met stoffelijke schade en onder invloed

  • Op zondag – 12/01/2020 omstreeks 15:00 uur deed zich een aanrijding voor in de Rozenkranslaan te Scherpenheuvel-Zichem. Een bestuurder verloor er de controle over zijn voertuig en reed tegen een paal. De 18-jarige man uit Diest is geen houder van een rijbewijs. Hij legde tevens een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn voertuig werd getakeld.

Diefstallen (poging)

  • Op vrijdag – 10/01/2020 omstreeks 22:00 uur stelde een bewoner van  de Veemarkt te Diest vast dat er ingebroken was. De dader(s) braken in langs een raam aan de achterzijde van de woonst. Ze stalen  juwelen.
  • Op zaterdag – 10/01/2020 omstreeks 09:00 uur kwam een bewoner van  het Parelserf te Diest tot de vaststelling dat er gepoogd werd in te breken. De dader(s) pleegden braak aan de voordeur maar slaagden er niet in om deze te openen.