Persbericht 25 september 2020

Onder invloed

Op 24 september rond 08.15 uur controleerde de lokale politie Demerdal-DSZ in de Valleigang te Diest een groepje jongeren op weg naar school . De 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Halen testte daarbij positief op drugs . Zijn bromfiets werd afgesleept .

Op 24 september rond 10.30 uur moest een politieploeg hard in de remmen gaan omdat een bestuurster aan het kruispunt Tiensestraat met Processieweg te Scherpenheuvel-Zichem een stopteken negeerde . Bij het zien van de politie deed de 40-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem nog vlug haar gordel om .

Een verdere controle wees uit dat ze onder invloed was van drugs . Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .

Diefstallen

Op 24 september stelde een buurman vast dat het raam van een leegstaande woning in de Wijnstraat te Diest werd open gebroken . Gezien er in de woning niets meer aanwezig was, kon er ook niets gestolen worden .

Ongevallen

Op 24 september rond 20.30 hr verloor een 47-jarige man uit Diest de controle over zijn stuur in de Nicolas Welterstraat te Diest en raakte daarbij een boom en een geparkeerd voertuig . De man was duidelijk niet in staat om met een wagen te rijden maar testte negatief op alcohol en drugs . Hij bleek onder invloed te zijn van de medicijnen die hij moest nemen. Na contact met het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en zal een wetsdokter worden aangesteld om te oordelen over zijn rijgeschiktheid .