Persbericht 31 janauri 2020

Rijden onder invloed

 • Op donderdag – 30/01/2019 omstreeks  10:30 uur controleerden we op de Webbekomstraat  te Diest een 43-jarige bestuurder uit Diest. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Rijden onder invloed - aanrijding 

 • Op donderdag – 30-01-2020 rond 09:30 deed er zich een verkeersongeval voor op de Omer Vanaudenhovelaan te Diest. De 56-jarige man uit Diest verloor de controle over zijn voertuig en kwam met zijn voertuig op een middenberm terecht. Hierdoor kantelde het voertuig op zijn zijkant. De bestuurder werd niet gewond. Hij legde een positieve ademtest (alcohol) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

  Rijden onder invloed -  zonder rijbewijs

  • Op donderdag – 05/12/2019 rond 15:00 uur haalden we op de Dorpsveldstraat te Diest een bestuurder uit het verkeer. De 42-jarige man uit Diest bleek een voertuig te besturen doch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs lag op de politierechtbank te Hasselt. Hij legde eveneens een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn voertuig werd op last van het Parket voor onbepaalde duur geïmmobiliseerd.
  • Op vrijdag – 31/01/20 rond 01:30 uur tijdens het uitvoeren van een nachtelijke verkeerscontrole op de Nijverheidslaan te Diest merkten we een voertuig op welke de controle wil ontlopen aan hoge snelheid. We reden dit voertuig  achterna ,gebruikmakend van de blauwe zwaailichten en geluidssignaal. Ter hoogte van het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Antwerpsestraat te Diest kon het voertuig worden geïntercepteerd. De 39-jarige bestuurder uit Diest had een rijverbod. Zijn voertuig werd op last van het parket voor onbepaalde duur geïmmobiliseerd en getakeld.

  Inbraak in woning

  • Op woensdag – 29/02/2020 rond 08:30 uur stelde men in een woning op de Fabiolalaan te Diest vast dat er braak gepleegd werd aan het raam van de slaapkamer. De dader (s) doorzochten de woning doch het juiste nadeel is nog niet gekend