Persbericht 7 augustus 2018

Door problemen met de website konden de items van de voorbije dagen niet eerder gepubliceerd worden. 

Verkeersongeval 

  • Op vrijdag – 03/08/2018 omstreeks 14:30 uur kwam het tot een kop-staart aanrijding op de Citadellaan te Diest tussen twee voertuigen. De bestuurders betroffen: een 48-jarige vrouw uit Diest en een 21-jarige man uit Herentals. Deze laatste werd licht gewond.
  • Op maandag – 06/08/2018 omstreeks 08:15 uur deed zich een aanrijding voor op de Diestsebaan te Diest. De bestuurder, een 37-jarige vrouw uit Beringen, verloor de controle over haar voertuig en reed tegen een boom. Ze werd licht gewond. Het voertuig was zwaar beschadigd en werd getakeld.

Poging diefstal braak woning

  • Op zaterdag – 04/08/2018 omstreeks 11:30 uur stelde men een poging tot inbraak vast in een woning op de Diestsebaan te Diest. De dader(s) pleegden braak aan de achterdeur, maar slaagden er niet in om de woning te betreden.
  • Op maandag – 06/08/2018:

    • Omstreeks de middag stelde men in de Vossekotstraat vast dat er getracht werd in te breken in een tuinhuis aan de achterzijde van de woning. De dader(s) knipten de omheiningsdraad door om in de tuin te komen. De dader(s) slaagden niet in hun opzet. In een naburige hangar werd er wel binnengedrongen en werd alles doorzocht. Het is niet duidelijk of er iets ontvreemd werd. 

    • De eigenaar van een woning in aanbouw op de Testeltsebaan te Scherpenheuvel-Zichem, deed aangifte van een diefstal met braak op zijn werf. De dader(s) braken het tuinhuis open en stalen er  werkmateriaal. De feiten dateren van vorige week.

Drugsbezit

  • Op vrijdag – 03/08/2018 omstreeks 17:00 uur ging de interventieploeg over tot de controle van een voertuig op de Nieuwe Dijkstraat te Diest. Het rijgedrag van de bestuurder had de aandacht getrokken. Toch bleek de bestuurder niet onder invloed. 

    De passagier, een 31-jarige man uit Kortenaken stond geseind. In het voertuig vonden ze een kleine hoeveelheid drugs. 
  • Op zaterdag – 04/08/2018 omstreeks 16:00 uur werden onze interventieploegen gevraagd om tussen te komen bij een diefstal in een sportcentrum op de Kluisbergstraat te Diest. Er werden drie minderjarigen uit Diest weerhouden.

    Tijdens het onderzoek bleek dat één 17-jarige in het bezit was van een dealershoeveelheid drugs. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op hun adres. De nodige processen-verbaal lastens deze jongeren werden opgesteld in op dracht van het parket en de jeugdrechter. 

Weerspanningheid (Persbericht Parket Leuven d.d. 06.08.’18)

  • Een 66-jarige man uit Diest heeft zich weerspannig gedragen tijdens een verkeerscontrole op de Commissaris Neyskenslaan in Diest op vrijdag 3 augustus rond 19.45u. De man droeg geen gordel en negeerde tot tweemaal toe het bevel om te stoppen van de politie. Twee agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden. De auto werd gehinderd door een voorliggend voertuig en  gaf extra gas. Een agent werd meegetrokken en belandde op de motorkap van het rijdende voertuig. Samen met twee andere politiemannen slaagde hij erin om de passagiersdeur van de auto open te trekken en de auto tot stilstand te brengen. De bestuurder verzette zich tegen zijn arrestatie door om zich heen te slaan en zich op te spannen. Hij zal zich ook eind augustus voor de rechter moeten verantwoorden voor gewapende weerspannigheid. De betrokken politieagenten raakten lichtgewond.

Niet verzekering

  • Op maandag – 06/08/2018 omstreeks 16:30 uur controleerden we in de Wijngaardstraat te Diest een voertuig. De bestuurder, een 41- jarige man uit Schaarbeek, kon geen geldige verzekering voorleggen.Het voertuig werd in beslag genomen.

Rijden onder invloed

  • Op maandag – 06/08/2018 omstreeks middernacht gingen we over tot de controle van een bestuurder op de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 21-jarige man uit Herk-de-Stad legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Op dinsdag – 07/08/2018 omstreeks 01:30 uur kregen we de melding aangaande een voertuig dat al zwalpend over de rijbaan reed op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem  We onderschepten het voertuig. Daar de bestuurder en de passagier op een parking van plaats gewisseld hadden, werden ze beide aan een alcoholtest onderworpen. Het rijbewijs van de 61-jarige man uit Leuven werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het rijbewijs van de 55-jarige vrouw uit Tielt Winge werd voor 6 uur ingehouden.