Persbericht 8 november 2019

Verkeersongevallen met gewonde(n)

  • donderdag – 07/11/2019 
    • Omstreeks 08:30 uur kwam het tot een aanrijding op de Diestsebaan te Schaffen tussen een personenauto en een motorfiets. Op het moment van het ongeval was er door de verkeersdrukte een file. De personenauto kwam uit een zijstraat en wou de Diestsebaan oprijden in de richting van Lummen. Op dat moment stak de motorfietser  de file voorbij. Hierbij kwam het tot de aanrijding. De motorfietser, een 27-jarige vrouw uit Leuven, kwam ten val en werd licht gewond. De bestuurder van de wagen betrof een 22-jarige man uit Diest.
    • Omstreeks 16:00 uur kwam het tot een aanrijding tussen een wagen en een bromfiets op het kruispunt Commissaris Neyskenslaan – Speelhofstraat te Diest. Beide bestuurders volgden de Commissaris Neyskenslaan in de richting van de Leuvensepoort. Ter hoogte van het kruispunt sloeg de wagen rechts af en reed hierbij voor de bromfiets in. De bromfietser remde af en kwam ten val. Hierbij werd de bromfietser, een 43-jarige vrouw uit Diest, licht gewond. Zij werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest. De wagen werd bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Diest.

Rijden onder invloed

  • vrijdag – 08/11/2019
    • omstreeks 00:30 uur haalden we  op de Kattestraat te Scherpenheuvel-Zichem een bestuurder uit het verkeer. De 49-jarige vrouw uit Aarschot legde een positieve alcoholtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.