Persbericht van 02 juni 2022

Politie Demerdal en Vlabel houden succesvolle controleactie te Diest.

Het verkeersteam van de politiezone Demerdal en de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel) hebben op donderdag 01 juni 2023 samen een verkeersactie gehouden in Diest. De politie gaat na of er geen verkeersinbreuken gebeurd zijn, terwijl Vlabel zich focust op fiscale delicten.
Er werden heel wat inbreuken vastgesteld.

Door de politie werden 6 voertuigen aangetroffen die niet in orde waren met de technische schouwing, een 19-jarige bestuurder testte positief op drugs, één lading bleek niet correct gezekerd, één bestuurder reed zonder dat hij zijn veiligheidsgordel droeg en twee overtredingen inzake "GSM achter het stuur" werden vastgesteld.

Vlabel slaagde er in voor meer dan € 9.000 achterstallige verkeersbelasting te innen.
Er werden drie buitenlandse voertuigen aangetroffen die niet in regel waren met de BTW-verplichtingen. Het is namelijk zo dat wanneer de bestuurder gedomicilieerd is in Belgïe hij dit voertuig moet aangeven en invoertaksen betalen. Vaak wordt dit vergeten en blijft men verder rijden met de buitenlandse nummerplaat.
Tot slot werd een voertuig met een commerciële nummerplaat (in de volksmond een handelaarsplaat) beboet omdat het niet in orde was met de verkeersbelasting.

De politiezone Demerdal en Vlabel zetten, ook in de vakantiemaanden, deze controles verder.

MM