Persbericht van 03 mei 2021

Diefstallen

Op 01 mei 2021 rond 01.30 uur hoorde de bewoonster van een woning in de Mark Mackenstraat te Diest het geluid van haar elektrische rolstoel die buiten op haar oprit stond . Als ze uit het raam keek zag ze een man wegvluchten en bleek het sleuteltje van haar scootmobiel verdwenen .

De politie onderzoekt de zaak .

Op 01 mei 2021 rond 21.00 uur werd de politie Demerdal-DSZ naar een woning aan de Heidebosstraat te Scherpenheuvel-Zichem geroepen . Een taxichauffeur had er 4 personen afgezet .Als hij wou vertrekken bemerkte hij dat een zakje met dagopbrengsten en zijn bestuurderskaart verdwenen was . Wanneer hij verhaal haalde bij de bewoner kreeg hij zonder problemen zijn geld terug op voorwaarde dat de politie niet zou gebeld worden . De bestuurderskaart was echter onvindbaar . De man belde daarop toch de politie . Bij aankomst waren de gasten verdwenen .

De agenten troffen echter in de woning onder het bed een vrouw aan die gezocht werd voor het niet-naleven van het elektronisch toezicht . Zij werd opgesloten in de gevangenis te Hasselt .

De verdachte van de diefstal wordt verder opgespoord .

Spuwincident

Op 30 april rond 22.00 uur werd de politie Demerdal-DSZ verwittigd dat er een dame met blauwe plekken en bloedende voeten in de Kattestraat te Scherpenheuvel-Zichem zat . Het bleek dat ze betrokken was in een geschil met haar vriend te Aarschot en daar afgezet door een voorbijganger . De vrouw ging gewillig mee met de politie naar het commissariaat . Onderweg begon ze echter een bizar gedrag te vertonen waardoor de agenten beslisten om eerst langs het ziekenhuis te passeren . Daar sloeg de stemming volledig om werd de vrouw agressief , weigerde iedere medewerking en moest uiteindelijk geboeid worden . Twee agenten werden daarbij in het gezicht gespuwd .

Op last van het parket werd de dame opgesloten ter ontnuchtering om vervolgens verhoord te worden . Zij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden .

Brand

Op 01 mei 2021 rond 15.30 uur kwam een melding van een brand in een leegstaande fabriek binnen te Scherpenheuvel-Zichem Pastoriestraat .. Er was een grote rookontwikkeling en een mogelijkheid tot verspreiding van asbest door de dakbedekking . De brandweer kwam met grote middelen ter plaatse en kon het vuur snel bedwingen . Een voorraad leder en rubber werd naar buiten getrokken .

Gezien er geen oorzaak kon bepaald worden werd op last van het parket een branddeskundige en het labo ter plaatse gestuurd . Brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten . De politie onderzoekt de zaak .

Ongevallen

Op 01 mei 2021 rond 16.45 uur reed een moeder met haar twee kinderen op de fiets vanaf de parking Concordia aan de Schuurweg te Scherpenheuvel-Zichem de straat op . Een 18-jarige bestuurder van een personenwagen uit Scherpenheuvel-Zichem vertraagde maar kon één fietsertje niet meer ontwijken . Het 7-jarige kind kwam ten val en werd met lichte kwetsuren naar het ziekenhuis gebracht .

Onder invloed

Op 02 mei 2021 rond 01.10 uur controleerde de politie Demerdal-DSZ een wagen op het Beukenplein te Diest . De 22-jarige bestuurder uit Diest reed met een voorlopig rijbewijs en mocht ’s nachts niet rijden . Hij vervoerde daarbij nog twee passagiers en was onder invloed van alcohol . Gezien het nachtelijke uur werd er eveneens een Corona-boete opgelegd .