Persbericht van 06 januari 2022

Diefstal

Op 05 januari 2022 omstreeks 11.00 uur werd de lokale politie Demerdal-DSZ in kennis gesteld van een gasgeur in de Turnhoutsebaan te Diest . Aan de overzijde van het station staan een aantal leegstaande woningen die zullen moeten wijken voor een nieuwbouwproject . Vanop het voetpad was er inderdaad een sterke gasgeur . De rijbaan werd even tijdelijk afgesloten .

Bij nazicht door de brandweer bleek er in de kelder van een gebouw een scheur te zitten in een koperen gasleiding . Naar alle waarschijnlijkheid hebben dieven de leidingen willen afrukken niet wetende dat de gaskraan nog niet was afgesloten .

De brandweer heeft het pand verlucht en de gastoevoer afgesloten .

De politie stelt een onderzoek in .

Op 05 januari 2022 stelden de bewoners van een pand in de Kloosterbergstraat te Diest vast dat er tijdens hun afwezigheid was ingebroken . De daders forceerden aan de achterzijde een keukenraam en drongen zo de woning binnen . Het hele huis werd doorzocht . De buit bestond uit een som geld en juwelen .

Onder invloed

Op 05 januari 2022 rond 17.40 uur werd de politie Demerdal-DSZ gevraagd naar de Schuurweg in Scherpenheuvel-Zichem . Een getuige meldde hoe hij ternauwernood een aanrijding had kunnen vermijden met een wagen die dwars op de baan stond . Deze wagen werd vervolgens op een parking geplaatst maar gezien de bestuurder duidelijk onder invloed was had men hem belet om nog verder te rijden .

Tegenover de politie gaf de man toe gereden te hebben en wel iets gedronken te hebben . De uitslag van de alcoholtest was echter dermate hoog dat het rijbewijs van de 44-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken .