Persbericht van 08 juli 2021

Ontruiming huizen

Op 07 juli 2021 rond 10.00 uur werden politie en brandweer in kennis gesteld dat een bouwkraan onstabiel was geworden . De grond onder één steunpoot was weggezakt . In afwachting van de komst van de firma die de kraan had geplaatst werden een aantal omliggende woningen ontruimd . Nadat de kraan terug gestabiliseerd werd konden de bewoners terug keren .

Diefstal

Op 06 juli 2021 stelde de uitbater van een café op de Kaai te Diest vast dat onbekenden 5 tafels en 11 stoelen van zijn terras hadden gestolen . De politie onderzoekt de zaak en heeft camerabeelden opgevraagd .

Ongeval

Op 07 juli 2021 omstreeks 20.15 uur reed een 34-jarige man uit Diest met zijn wagen over de middenberm ter hoogte van het warenhuis Lidl aan de Leuvensesteenweg te Diest . Naar eigen zeggen was hij in slaap gevallen . Na controle bleek de man echter onder invloed van drugs te rijden . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het voertuig zelf was niet verzekerd en niet meer geldig geschouwd en werd in beslag genomen .

Onder invloed

Op 08 juli 2021 rond 00.45 uur controleerde de politie Demerdal-DSZ een 35-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem die opviel door zijn sportieve rijstijl . De man testte positief op alcohol en drugs en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren .