Persbericht van 09 november 2020

Verkeerscontrole

Op 06 november organiseerde de politiezone Demerdal-DSZ een controle die gericht was op vrachtvervoer .

In de voormiddag werden er in Diest 5 vrachtwagens aan de kant gezet ter hoogte van het industrieterrein . De keuring van de tachygraaf van een Bulgaarse vrachtwagen bleek al meer dan één jaar verlopen wat de bestuurder een boete van 1320 euro opleverde . Een bestuurder die een zware aanhangwagen trok zonder het nodige rijbewijs zag deze geïmmobiliseerd worden .

Gelijktijdig werd er op de Halensebaan een snelheidscontrole uitgevoerd .  169 Van de 1870 voertuigen die er passeerden reden te snel en mogen een boete verwachten  . Een laagvlieger werd geflitst aan 108 in de zone 50 .

In de namiddag verplaatste de controle zich naar de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem . Hier werden 10 vrachtwagens gecontroleerd wat resulteerde in 1474 euro boetes . De snelheid van 32 van de 1114 bestuurders lag te hoog .

Ongevallen

Op 06 november rond 12.00 uur kwam het te Scherpenheuvel-Zichem op het kruispunt van de Schuttersveldstraat met Zoot tot een aanrijding tussen 2 personenwagens . Een 29-jarige vrouw uit Aarschot verleende er geen voorrang . De bestuurster van de andere wagen , een 29-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht .

Op 07 november rond 15.00 uur stak een 9-jarige jongen zonder te kijken de Comm.Neyskenslaan te Diest over . De jongen was kort daarvoor boos weggelopen op een scoutsterrein . Een 62-jarige bestuurder uit Oud-Heverlee kon de knaap onmogelijk ontwijken . Het slachtoffertje werd hard geraakt en gewond overgebracht naar het ziekenhuis .

COVID

Op 06 november rond 23.00 uur reageerde de politie Demerdal-DSZ op een oproep van geluidshinder vanuit een woning aan de Kranenburgstraat te Scherpenheuvel-Zichem . Na controle bleek er een grote groep mensen in de woning een doopfeest aan het vieren . De meeste gasten waren onder invloed van alcohol, er werd volop gerookt en niemand droeg een mondmasker . Alle volwassenen, 18 in totaal, kreeg een boete van 250 euro opgelegd .

BRAND

Op 07 november rond 05.30 uur brak er brand uit in een woning aan de Boonstraat te Scherpenheuvel-Zichem . De 68-jarige bewoonster had een asbak uitgekapt in haar vuilnisbak die daardoor vuur vatte . De bewoonster kon gelukkig ongedeerd de woning verlatendoch deze was hierdoor onbewoonbaar .

ZWERFVUIL

Op 07 november rond 18.00 uur kreeg de politie Demerdal-DSZ een oproep voor sluikstorten aan de Oude Tiensebaan te Scherpenheuvel-Zichem . Een persoon met een pick-up zou er vuil storten . Bij controle bleek echter niet te gaan om een vervuiler, maar om een vrijwilliger die zwerfvuil opruimde in overleg met de stadsdiensten en die het vuil in speciale zakken achter laat zodat het later door de stadsdiensten kon opgeruimd worden .