Persbericht van 10 januari 2022

Ongevallen

Op 07 januari 2022 rond 12.50 uur reed een 87-jarige vrouw uit Diest met haar wagen over de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest . Ter hoogte van het kruispunt met de Pesthuizenstraat stak een 47-jarige vrouw uit Tessenderlo de rijbaan over via het zebrapad . Op dat ogenblik was het hevig aan het regen en was er slecht zicht . De voetgangster werd aangereden en moest met een ziekenwagen afgevoerd worden .

Op 08 januari 2022 omstreeks 17.00 uur reed een 56-jarige man uit Diest met zijn wagen in de Reustraat te Diest in de richting van de Leuvensesteenweg . Plots stak een 62-jarige vrouw uit Lummen de rijbaan over . Zij kwam van een fastfoodrestaurant en gebruikte een gat in de haag om de weg op te gaan . De vrouw werd door de wagen gegrepen en liep zware verwondingen op aan het hoofd . Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis te Diest .

Op 09 januari 2022 rond 00.50 uur reed een 43-jarige man uit Tessenderlo met zijn wagen over de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest in de richting van de Schaffensepoort . Net voorbij de aansluiting met de Pesthuizenstraat kwam de man in aanrijding met een betonblok . Zijn voertuig werd daarop naar links geslagen en de man reed daarbij de Begijnenbeek in . Hij kon gelukkig zelf uit de wagen klauteren en werd niet gekwetst . De politie voerde een alcoholtest uit die positief bleek . Het rijbewijs werd daarop onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .