Persbericht van 10 juli 2020

Verkeersongeval

Op donderdag 09 juli rond 07.20 uur kwam het te Diest Nieuwe Dijkstraat tot een aanrijding tussen een personenwagen en een bromfietser . De 43-jarige bestuurder uit Borgloon van de wagen sloeg links af richting kazerne en kruiste daarbij een 29-jarige bromfietser uit Bekkevoort . Deze kwam zwaar ten val en werd gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis .

De bromfiets bleek voorzien van een nagemaakte nummerplaat, een papieren kleurenkopie achter plastic, die door de regen zelfs een beetje uitgelopen was . Bij verder nazicht bleek de bromfiets niet verzekerd noch ingeschreven .

Onder invloed

Op 10 juli rond 01.30 uur werd aan de Hasseltsebaan te Diest een 19-jarige man uit Diest gecontroleerd als bestuurder van een personenwagen . Hij bleek onder invloed van drugs . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .

Inbraken

Op donderdag 09 juli werd een inbraak vastgesteld in de lagere school aan de Hasseltsebaan te Diest Deurne . Onbekenden braken een ruit stuk en slaagden er in aan de haal te gaan met een laptop . De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd .

Op donderdag 09 juli werd vastgesteld dat onbekenden hadden ingebroken in een woning te Diest (Molenstede) Dorpsstraat . Een houten raam werd geforceerd . Er werden juwelen gestolen .