Persbericht van 10 mei 2021

Diefstallen

Op 07 mei 2021 rond 07.30 uur stelde de bewoner van een woning aan de Broekstraat te DIEST vast dat zijn wagen van de oprit was verdwenen . Het betrof een Range Rover Velar van grijze kleur . De politie Demerdal-DSZ stelt een onderzoek in .

Onder invloed

Op 07 mei 2021 rond 16.00 uur controleerde de politie Demerdal-DSZ een personenwagen in de Leuvensestraat te Diest. De 28-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem bleek onder invloed van verdovende middelen te rijden . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Op 08 mei 2021 rond 22.00 uur controleerde de politie Demerdal-DSZ 2 voertuigen in de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem .

Een 49-jarige man bestuurde een personenwagen en een 25-jarige een motorfiets . Beide personen uit Scherpenheuvel-Zichem waren onder invloed van drugs en zagen hun rijbewijs dan ook onmiddellijk ingetrokken .

Op 09 mei 2021 om 22.00 uur maande een politieploeg de aanwezigen van de terrassen op de Grote Markt te Diest aan om te vertrekken . Een dronken man duwde een agent in de rug . Hij weigerde zijn identiteitskaart af te geven en ook zijn dronken vriendin mengde zich in het dispuut . Zij trok de mondmaskers van de agenten af en trachtte hen te bijten .Beiden werden in de boeien geslagen.

Controle

Op 08 mei 2021 voerde de lokale politie Demerdal-DSZ in samenwerking met de Dienst Voedselveiligheid en de Rijksdienst Sociale Zekerheid een controle uit in 7 nachtwinkels, 2 kebabzaken en 1 bar .

De inspectiediensten registreerden 5 inbreuken op de voedselveiligheid , 5 inbreuken inzake sociale zekerheid en 3 personen bij uitvoeren van zwartwerk .

Twee vreemdelingen bleken illegaal in ons land en kregen een bevel het grondgebied te verlaten .

Een van hen was in het bezit van een valse Roemeense identiteitskaart die zij volgens haar verklaring op het internet had gekocht .

Ongeval

Op 09 mei 2021 rond 17.00 uur raakte een 25-jarige man uit Tessenderlo van de weg en belandde in een gracht op de Beringerbaan te Diest . De bestuurder raakte gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer bevrijd worden . Hij werd zwaar gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis te Hasselt .