Persbericht van 11 februari 2021

Verkeerscontrole

Op 10 februari 2021 leverde de politiezone Demerdal-DSZ bijstand aan de Vlaamse Belastingsdienst bij een controle aan de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem .

Daarbij werd er voor bijna 10.000 euro achterstallige boetes ingevorderd .

De politie onderschepte eveneens 2 bestuurders onder invloed van drugs . Het ging om twee 28-jarige mannen, één uit Leuven en één uit Scherpenheuvel-Zichem . Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Een 46-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem reed rond in een niet-verzekerd voertuig . Haar wagen werd in beslag genomen .

Vreemdelingen

Op 10 februari 2021 rond 09.30 uur werd de politie Demerdal-DSZ ingelicht dat 6 vreemdelingen met hun bagage door een bestelwagen werden gedropt ter hoogte van het station te Zichem . Uit hun relaas konden de agenten opmaken dat ze in Roemenië werden geronseld om te komen werken in België, maar bij gebrek aan arbeid werden ze op straat achter gelaten . Ze hadden geen enkel uitzicht op hoe het verder moest .

In een zoektocht naar een oplossing engageerde het OCMW van Scherpenheuvel-Zichem zich om samen met de Roemeense ambassade de zorg op zich te nemen .