Persbericht van 11 oktober 2021

Ongevallen

Op 08 oktober 2021 rond 17.00 uur bestuurde een 49-jarige vrouw uit Diest haar wagen op het Weerstandsplein te Diest . Wanneer ze op de rotonde afsloeg naar de Valleilaan had ze door de laagstaande zon niet bemerkt dat een 86-jarige vrouw uit Bekkevoort op dat ogenblik de straat overstak . Zij raakte de dame met haar spiegel . De vrouw werd gekwetst over gebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis . De bestuurster bleek licht onder invloed van alcohol te rijden .

Op 10 oktober 20021 rond 01.00 uur werd een man bijna van zijn fiets gereden op de Nijverheidslaan te Diest . Wat verder trof hij de wagen zwaar beschadigd aan en zag nog een man en een vrouw te voet weg vluchten . Het voertuig had rechts van de weg een verkeersbord geramd en was vervolgens tegen de muur van het Kringloopcentrum gebotst . De brokstukken lagen verspreid over de weg . Beide airbags waren open gegaan .

Ter plaatse kon de politie niemand meer aantreffen .

Twee uur later belde een dame naar de politie dat haar dronken vriend haar uit de wagen had gezet en haar nu had gecontacteerd . Ondertussen had ze hem gevonden .

De 34-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek zwaar onder invloed van alcohol en had daarbij ook nog een lopend rijverbod . Ook de vrouw bleek onder invloed . Het parket besloot zowel de man als de vrouw  te arresteren voor de duur van het onderzoek om de juiste toedracht van het ongeval te achterhalen .

Onder invloed

Op 08 oktober 2021 diende een 30-jarige man uit Halen zich aan te bieden voor een verhoor op het politiekantoor te Diest . De agent die hem zag toekomen met zijn wagen onderwierp hem aan een drugstest die positief resulteerde . Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .

Op 10 oktober 2021 omstreeks 17.00 uur zag een politiepatrouille een inhaalmaneuver in de Pelgrimsstraat te Scherpenheuvel-Zichem . Een 21-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem stak voorbij in een bocht en over de witte lijn . De politiecombi moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen . De politie kon de man intercepteren en onderwierp hem aan een drugstest die positief bleek . Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Bedreigingen

Op 10 oktober 2021 rond 03.40 uur had een 60-jarige man uit Diest gemeld dat hij zich van het leven wou beroven met een wapen . Bij aankomst van de politie was de man in zijn deur komen staan en had geschoten in de richting van de politie waarbij hij gelukkig mistte . Daarbij stelden de agenten vast dat het om een luchtdrukgeweer ging . De politie nam via de telefoon contact op met de man en kon hem overtuigen om zich over te geven .

De man kwam inderdaad buiten met het geweer onder zijn kin gericht maar kon snel overmeesterd worden . Het parket besliste om hem in snelrecht te dagvaarden .

Verkeerscontrole

Op 09 oktober 2021 in de namiddag organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een grote verkeerscontrole op de Halensebaan te Diest .

62 bestuurders legden een negatieve ademtest af .

Een 33 jarige Roemeense bestuurder was onder invloed van drugs . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .  

Een man uit Houthalen-Helcheren panikeerde bij het zien van de politie en zette zich aan de kant . Zijn wagen bleek niet verzekerd te zijn en gezien zijn voorlopig rijbewijs mocht hij op dat ogenblik niet rijden .

Diefstallen

Op 10 oktober 2021 stelde een bewoner van de Oranjestraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat zijn automatische garagepoort open stond en zijn scootmobiel verdwenen was . Het toestel werd later terug gevonden in een bosje ter hoogte van de Maagdentoren te Zichem .Er kwam een takelwagen aan te pas om de scootmobiel er uit te trekken . De politie Demerdal-DSZ stelt een onderzoek in .

Op 10 oktober 2021 rond 17.45 uur stelde een bewoonster van een appartement in de Boogaardenstraat te Diest vast dat de deur van haar buurman was open gebroken . Na een rondgang bleek dat er weinig gemanipuleerd werd en niets gestolen . Mogelijk werd de inbreker gestoord . De politie onderzoekt de zaak .

Ook de centrale toegangsdeur van het gebouw werd open gebroken .

Op 10 oktober 2021 werd eveneens vast gesteld dat er getracht werd een raam van een kiné-praktijk aan de Turnhoutsebaan te Diest open te breken . De inbrekers slaagden echter niet in hun opzet .