Persbericht van 13 januari 2022

Verkeer

Op 11 januari 2022 hield de lokale politie Demerdal-DSZ een verkeersactie tussen 0700 en 1500 Hr.

Tijdens een eerste ochtendlijke halte in de Kluisbergstraat te Diest werden 170 fietsers gecontroleerd op hun verlichting . 4 Minderjarige kregen een jongeren PV en zullen hun fiets moeten laten herstellen . Ze worden uitgenodigd om een verkeersles te volgen .

Een wagen met een defect licht bleek meer dan een jaar zonder  keuring rond te rijden .

In de Pastoriestraat te Testelt werden vrachtwagens gecontroleerd op het respecteren van de tonnagebeperking . Allen bleken zich aan de regels te houden . Onderweg werd een bestuurder tegen gehouden die de verboden richting inreed .

In de namiddag werd toezicht gehouden in de fietsstraat te Diest Hasseltsestraat . 8 Bestuurders kregen een proces-verbaal aangezien ze fietsers inhaalden . Er waren ook 2 PV’s voor  het niet dragen van de gordel .

Onder invloed

Op 12 januari 2022 rond 16.30 uur ging een ploeg van de lokale politie Demerdal-DSZ over tot het controleren van een wagen op de Citadellaan te Diest ingevolge een defect achterlicht . De 45-jarige bestuurster uit Oudsbergen testte daarop positief op het gebruik van drugs en zag haar rijbewijs dan ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen .