Persbericht van 14 september 2020

Ongevallen

Op 13 september omstreeks 01u00 reed de bestuurder van een Ford Focus op de Diestsebaan te Diest een verkeersbord aan en kwam wat verder op de middenberm tot stilstand . De man verzocht een passant hem mee te nemen en hem af te zetten bij zijn moeder . Wanneer de politie ter plaatse kwam vond zij een voertuig dat niet meer rijvaardig was en moest afgesleept worden . Het onderzoek werd verder gezet door de lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo . De man werd aangetroffen maar weigerde een ademtest af te leggen .

 

Onder invloed

Op 13 september rond 02.00 uur controleerde de politie Demerdal-DSZ een 39-jarige vrouw uit Heusden-Zolder te Diest Halensebaan . De vrouw bestuurde een personenwagen en bleek onder invloed van alcohol . Haar rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 6 uur .

Op 14 september omstreeks 01.45 uur werd een 22-jarige bestuurder uit Herk-de-Stad gecontroleerd te Diest Edward Robeynslaan . Hij bleek te veel te hebben gedronken . Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden .

 

Diefstallen

Op 13 september werd vast gesteld dat er ingebroken werd in een woning in de Oranjestraat te Scherpenheuvel-Zichem . De dieven konden via een plat dak een raam op de eerste verdieping open duwen en zich zo toegang verschaffen . Zij gingen aan de haal met een fotocamera, lenzen en geheugenkaarten . De politie stelt een onderzoek in .