persbericht van 15 september 2020

Ongevallen

Op 14 september omstreeks 10.00 uur zag een bestuurder op de Delphine Alenuslaan te Diest plots een personenwagen achterwaarts de rijbaan oversteken om aan de overzijde van de straat tegen een verlichtingspaal tot stilstand te komen . Bij nader toezicht bleek er niemand in de wagen te zitten en was de auto slotvast . De eigenaar had blijkbaar het voertuig achter gelaten op een parkeerplaats die licht helde en daarbij vergeten de handrem op te trekken . De wagen werd daarbij beschadigd, de paal niet .

Omdat de eigenaar niet kon worden bereikt, werd de wagen met een takelwagen netjes correct geparkeerd en werd er een bericht achter gelaten .

Op 14 september rond 12.00 uur reed een lijnbus bestuurd door een 43-jarige man uit Beringen over de Klappijstraat te Diest . De bus reed enkele geparkeerde voertuigen voorbij, moest dan naar links ingevolge een asverschuiving van de rijbaan, maar week daarbij blijkbaar te ver uit . De bus kwam over het fietspad in aanrijding met een houten afsluiting die over een afstand van 15 meter vernield werd. Een aantal palen doorboorde daarbij de grille van de bus . Deze kon niet meer verder rijden en moest afgesleept worden . Er raakte niemand gewond .

Onder invloed

Op 15 september om 00.30 uur hield de politie Demerdal-DSZ een nachtelijke verkeerscontrole te Diest Schoonaerde . 17 Bestuurders legden een negatieve alcoholtest af . Eén bestuurder was minder fortuinlijk . De 24-jarige man uit Houthalen-Helchteren bleek te rijden onder invloed van verdovende middelen . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .