Persbericht van 19 november 2020

Ongevallen

Op 17 november rond 13.40 uur kwam het tot een aanrijding te Diest op het kruispunt van de Diestersteenweg met de Dongelstraat . Een 30-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem kwam met haar wagen uit de Dongelstraat gereden en sloeg links af in de richting van Diest . Een 60-jarige dame uit Scherpenheuvel-Zichem reed op dat ogenblik over de Diestersteenweg en kon het voertuig dat uit de zijstraat kwam niet meer vermijden . Door de klap raakte haar passagier, een 79-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, gekneld in de wagen en moest door de brandweer bevrijd worden . Zij raakte daarbij echter gelukkig maar licht gekwetst .

Op 18 november rond 11.00 uur kwam het te Scherpenheuvel-Zichem op het kruispunt Oude Baan met Vorststraat tot een aanrijding na het niet verlenen van voorrang . Een 58-jarige man uit Begijnendijk sloeg links af vanuit de Oude Baan en botste daarbij tegen een lichte bestelwagen bestuurd door een 27-jarige man uit Laakdal . Niemand raakte gekwetst . Twee voertuigen en een aanhangwagen moesten afgesleept worden .

Onder invloed

Op 17 november rond 17.20 uur werd een bestuurder die er een erg vlotte rijstijl op nahield door de politie tegengehouden op de Fort Leopoldlaan te Diest . De 42-jarige bestuurder uit Diest testte positief op het gebruik van verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren .

Op 19 november rond 01.55 uur werd een 20-jarige man uit Diest gecontroleerd aan het stuur van zijn wagen op de Nieuwe Dijkstraat te Diest . Hij bleek in orde te zijn met de avondklok maar testte wel positief op het gebruik van drugs . Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken .

Diefstallen

Op 17 november stelde de bewoner uit de Vossellaan te Diest vast dat er tijdens zijn afwezigheid tussen 16.00 en 18.00 uur ingebroken werd . Een raam van de slaapkamer werd ingeslagen en de kamer werd doorzocht . Op het eerste zicht werd er echter niets gestolen . De politie stelt een onderzoek in .

Op 17 november stelde een bewoner van de Lobbensestraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er een schroevendraaier aan zijn voordeur lag . Bij nader toezicht waren er ook braaksporen aanwezig . De dieven raakte echter niet binnen .