Persbericht van 22 juni 2022

Controle vrachtwagens door PZ Demerdal

Vrachtwagens en dan in het bijzonder de vervoerders van gevaarlijke goederen (ADR) vragen extra aandacht van de politie. Zij zorgen voor een zware verkeersdruk in de dorpskernen van Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Verkeerscontroles op 21 juni 2022 leverden volgende  resultaten op:

- in de Nieuwe Dijkstraat te Schaffen werden tussen 9 en 12 uur14 (lichte) vrachtwagens gecontroleerd. Eén bestuurder kreeg een boete van € 4.150 wegens het niet-respecteren van de rij- en rusttijden., een defecte snelheidsbegrenzer en wegens inbreuken op de ADR-wetgeving.

Er werd tevens een vrachtwagen staande gehouden die de verplichting zijn transport uit te voeren via een autosnelweg niet respecteerde, één vrachtwagen bleek niet gekeurd te zijn.



- in de namiddag van 13 tot 15 uur werd de controle verder gezet in samenwerking met de collega's van de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel). 15 voertuigen werden gecontroleerd op de Halensebaan te Diest. Eén bestuurder legde een positieve drugtest af en een franse onderdaan kreeg een boete van € 1.200 omdat zijn vrachtwagen te zwaar geladen was.

Er werden twee inbreuken inzake zwartwerk vastgesteld.

- op de Turnhoutsebaan te Scherpenheuvel-Zichem werden 2 inbreuken inzake zwartwerk en één inbreuk inzake deeltijdse arbeid vastgesteld.

De politie Demerdal herinnert eraan dat dit weekend de nationale actie "week zonder alcohol" plaatsvindt. In Diest en Scherpenheuvel-Zichem zullen dus, net als in vele andere politiezones extra patrouilles en controleploegen ingezet worden.

MM