Persbericht van 23 juli 2021

Onder invloed

Op 22 juli 2021 rond 20.00 uur controleerde de lokale politie Demerdal-DSZ een wagen in de Nijverheidslaan te Diest . De 27-jarige bestuurder uit Diest testte positief op drugs en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren .

Op 22 juli 2021 rond 20.40 uur zag een politieploeg een wagen rijden in de Beukenlaan te Diest die een wel heel vlotte rijstijl had . De politie zette de achtervolging in en trof de wagen wat verder geparkeerd aan . Twee personen zaten op een bankje ernaast . De politie herkende duidelijk een 23-jarige man uit Tessenderlo als de bestuurder doch deze ontkende . De man kon geen rijbewijs voorleggen gezien een eerder verval tot sturen . Hij testte ook positief op het gebruik van drugs . De wagen werd daarop afgesleept .

Ongeval

Op 23 juli 2021 omstreeks 06.30 was een vuilniswagen bezig met zijn ronde op de Blanklaerstraat te Diest . Het voertuig had zijn waarschuwingslichten in werking .

Uit de richting Paal kwam een wagen bestuurd door een 44 -jarige vrouw uit Diest . Deze wagen is achterop de vuilniswagen ingereden en werd door de klap weg geslingerd en kwam daarbij op de flank terecht . De bestuurster werd niet gekwetst .

Een 33-jarige arbeider uit Heusden-Zolder die achterop de vrachtwagen stond werd gekwetst aan het been en moest naar het ziekenhuis .