Persbericht van 23 september 2021

Ongevallen

Op 22 september 2021 rond 13.30 uur kwam het in de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem ter hoogte van het stadhuis tot een aanrijding tussen een bromfietser en een personenwagen . De wagen bestuurd door een 68-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem reed achteraan in op de bromfietser . De bestuurster hiervan , een 45-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, werd met lichte verwoningen naar het ziekenhuis gebracht .

Op 22 september 2021 rond 18.25 uur kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen en een fietser op het kruispunt van de Schransstraat en de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem .

De 49-jarige fietser uit Rotselaar kwam daarbij ten val maar droeg gelukkig een fietshelm . Hij werd licht gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis . De 64-jarige bestuurster uit Meise van de personenwagen bleek onder invloed van alcohol . Haar rijbewijs werd op last van het parket onmiddellijk ingetrokken .

Diefstallen

Op 22 september 2021 rond 15.05 uur parkeerde een 75-jarige vrouw haar wagen in de M.Theysstraat te Diest . Het viel haar op dat 2 jongemannen haar bekeken doch ze schonk hier verder geen aandacht aan . Het tweetal volgde haar echter en éénmaal achter de kerk in de Cleynaertstraat trok één van hen haar handtas van haar schouder en nam de vlucht . De handtas werd later terug gevonden aan de Verversgracht . Enkel een som geld ontbrak .

De politie Demerdal-DSZ onderzoekt de zaak .