Persbericht van 27 september 2021

Onder invloed

Op 24 september 2021 werd een 17-jarige bromfietser uit Scherpenheuvel-Zichem gecontroleerd in de Groenhoef te Scherpenheuvel-Zichem . Hij bleek onder invloed van drugs te rijden . Zijn bromfiets werd aan de kant gezet .

Op 24 september 2021 rond 19.00 uur werd een 39-jarige man uit Diest met zijn wagen aan de kant gezet in de Antwerpsestraat te Diest .Hij bleek onder invloed van drugs te rijden . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Op 25 september 2021 rond 14.45 uur werd in de Diestersteenweg te Diest een 31-jarige man uit Herent gecontroleerd . Hij bleek onder invloed van drugs te sturen . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Ongevallen

Op 24 september 2021 rond 17.15 uur kreeg de politie Demerdal-DSZ melding van een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Michel Theysstraat te Diest . De bestuurders gingen over tot het invullen van het Europees aanrijdingsformulier maar raakten het niet eens . De politie ging bijstand leveren en onderwierp beide bestuurders aan een ademtest die negatief was . Bij verdere controle bleek een 46-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem echter tekenen van drugsgebruik te vertonen . Een speekseltest bevestigde dit waarop zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken.

Op 25 september 2021 rond 01.20 uur had een 20-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem de controle over zijn stuur verloren in de Kranenburgstraat te Scherpenheuvel-Zichem en was daarbij op een boom gereden . Volgens zijn verklaringen was hij uitgeweken voor een dier . De man was niet onder invloed . In zijn voertuig zaten 2 jongemannen die licht gekwetst werden maar geen ziekenwagen nodig hadden .