Persbericht van 28 juni 2022

Valse merkkledij, schoenen, handtassen en horloges aangetroffen in Diest

De wijkinspecteur van Deurne had al een tijdje het vermoeden dat er rare dingen gebeurden in een woning in de wijk Deurne. Er werd gemeld dat er ongewoon veel bezoekers kwamen. Een buurtonderzoek in de wijk volgde en op het internet werden twee verdachte instagram-accounts gevonden.

Op 28 juni 2022 deed de politiezone Demerdal, samen met de Economische Inspectie een zoeking in de woning. In de slaapkamers werd een grote hoeveelheid kledij, schoenen, handtassen en horloges aangetroffen. Er werd eveneens € 13.000 aan cash geld gevonden.



De namaakspullen en het geld werd inbeslaggenomen. De betrokkenen mogen zich verwachten aan een fikse boete. Zij zullen zich eveneens moeten verantwoorden voor twee alarmpistolen en pepperspray.



De politiezone Demerdal raadt iedereen aan om via internet enkel te kopen via gekende websites. Naast het risico op een dubieuze aankoop, wordt het internet ook gebruikt door oplichters die enkel op zoek zijn naar uw bankgegevens met het oog op het plunderen van uw rekening.



MM