persbericht van 29 juni 2020

Sturen onder invloed

Op vrijdag – 26/06/2020 omstreeks 21:25 uur haalden we in de Koning Albertstraat te Diest een bestuurder uit het verkeer. De 32-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Vandalisme

Op maandag – 29/06/2020 omstreeks 03:45 uur werden er 13 ramen ingeslagen van de muziekacademie in de Grauwzustersstraat te Diest . In de St-Jansstraat werd de naschoolse opvang op dezelfde wijze geviseerd . In een nabijgelegen straat sneuvelde een bloembak . Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor .

Gecombineerde actie

Op zaterdag – 27/06/2020 organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een actie tussen 18.00 en 02.00 uur in samenwerking met het voedselagentschap FAVV. Hierbij werden er enkele handelszaken gecontroleerd, alsook verkeerscontroles op verschillende locaties gehouden. Dit leverde de volgende resultaten op:

  • Enkele eetgelegenheden kregen waarschuwingen die opgevolgd zullen worden bij nieuwe controles door het FAVV.
  • Tijdens een verkeerscontrole op het Schoonaerde te Diest bleek een 57-jarige bestuurder uit Schaffen onder invloed te zijn van alcohol. Een 25-jarige bestuurder uit Leuven bleek onder invloed van drugs zijn voertuig te besturen. Van beiden bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
  • Ook enkele stadsparken werden gecontroleerd. Hierbij werden 2 jongeren in bezit gevonden van gebruikershoeveelheden cannabis.
  • Op de Halensebaan te Diest werd een bestuurder gecontroleerd die illegaal in ons land verbleef. Na contact met de  Dienst Vreemdelingenzaken mocht hij beschikken.
  • Op de Schaffensestraat te Diest werd een 32-jarige dame uit Scherpenheuvel-Zichem gecontroleerd. Zij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Haar rijbewijs werd voor een periode van 6 uur ingehouden.
  • Gelijktijdig werd de snelheid van 881 voertuigen gemeten, 56 bestuurders krijgen een proces-verbaal toegestuurd . Op de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem slaagde éénzelfde bestuurder erin om op 5 minuten tijd zich in beide richtingen te laten flitsen aan respectievelijk 158 en 159 Km/Hr , en dit in de zone 70. Hij mag zich aan een pittige rekening verwachten en een intrekking van zijn rijbewijs .