Inbrekers weer aan de slag: contacteer jouw diefstalpreventieadviseur!

Na een duidelijke daling van het aantal inbraken door de lockdown, de avondklok, de sluiting van de grenzen en het telewerk, zijn de dieven weer op pad.

Inbraakpreventie.

Nu de donkere maanden naderen, zullen er overal in België preventieacties plaatsvinden van 18 tot 24 oktober.  Dit is ook de ideale gelegenheid om de werking van de diefstalpreventieadviseur te leren kennen.

Waarom een beroep doen op je diefstalpreventieadviseur?

De diefstalpreventieadviseur, een specialist van de politiezone of van de gemeente, maakt tijdens een kosteloze doorlichting samen met jou de balans op van je woning.  Hij/zij spoort daarbij de zwakke punten op en verstrekt advies over welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen. 

Daarna beslis jij welke maatregelen je wilt nemen, want zijn/haar adviezen zijn neutraal, op maat en absoluut niet bindend.

Je kan een afspraak maken met de diefstalpreventieadviseur via deze link.

1dagniet wordt BeSafe@home!

Geïnspireerd door de nationale actie inzake de strijd tegen inbraken "1dagniet", lanceert de FOD Binnenlandse Zaken de nieuwe campagne "BeSafe@home".  Met deze campagne wil de FOD de burgers niet enkel sensibiliseren voor inbraakpreventie, maar ook voor diefstallen met list, fietsdiefstallen, gauwdiefstallen, ...  Al die misdrijven wil de FOD Binnenlandse Zaken bestrijden, samen met zijn talrijke partners: Federale en Lokale Politie, gemeenten, buurtinformatienetwerken, ...