Bouwen of renoveren ? Denk ook aan inbraakbeveiliging !

Kies kwaliteitsvol inbraakwerend materiaal voor je ramen, deuren en garagepoorten, het zijn de zwakke punten in de gevel.

Wist je dat een inbreker gemiddeld na 3 minuten zijn poging staakt, omdat dan de kans dat hij gevat wordt aanzienlijk vergroot? Met inbraakvertragend materiaal zorg je ervoor dat de inbreker zijn inbraakpoging afblaast.

Hoe kan ik de inbraakweerstand van mijn (toekomstige) woning verhogen ?

  • Wijs je architect op de inbraakveiligheid van je woning bij de opmaak van het bouwplan.
  • Contacteer de diefstalpreventieadviseur uit je gemeente of politiezone voor gratis advies. De diefstalpreventieadviseur geeft advies, zowel ter plaatse als op bouwplan.
  • Werk met professionele aannemers en eis dat alle materialen voldoen aan de kwaliteitsnormen van inbraakbeveiliging en dat de plaatsing correct gebeurt. Neem in de offerteaanvraag naar je aannemer/schrijnwerker de volgende zin op: "alle opengaande gevelelementen zijn conform RC2 volgens de voorschriften EN 1627 - 1630 of het typebestek van het WTCB".
  • Wanneer de werken zijn uitgevoerd, vraag aan de diefstalpreventieadviseur om te controleren of het advies is uitgevoerd. Wanneer alles prima is uitgevoerd, kan je woning het Certificaat Inbraak Veilig krijgen.

Goed beveiligen is een combinatie van maatregelen. Veilige leefgewoonten (goed sleutelbeheer, afsluiten ramen en deuren bij afwezigheid, goede contacten met de buren, etc.) kosten geen geld maar zijn eveneens van groot belang om een inbraak te helpen voorkomen.

Wens je gratis advies ?

Neem dan contact op met jouw diefstalpreventieadviseur via www.diefstalpreventieadviseur.be. Opgelet : voorlopig zal laatstvermelde hyperlink niets opleveren gezien onze wijkinspecteurs bezig zijn met de opleiding van diefstalpreventieadviseur. Pas nadat al onze wijkinspecteurs daarin zijn geslaagd, kunnen zij pas optreden als diefstalpreventieadviseur ! Nog even geduld dus.

Voor meer informatie kan je ook terecht bij de dienst maatschappelijke veiligheid via: dmv.preventie@vlaamsbrabant.be of 016/26.78.01.

Meer tips rond inbraakbeveiliging kan je vinden op www.certificaatinbraakveilig.be

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 766 18 18.