Op nog geen week tijd arresteert politie Druivenstreek 7 dieven op heterdaad

Succesvol politieoptreden

Twee weken geleden kreeg  politie Druivenstreek melding van twee pogingen tot inbraak in woningen. Op basis van getuigenissen van alerte bewoners en de inzet van het BIN Hoeilaart startten vijf ploegen een zoektocht naar de verdachten. Wij werden bijgestaan door een ploeg van de PZ Rode en de helikopter van de federale politie. Ook een speurhond kwam ter plaatse.

Na een zoektocht van één uur konden drie minderjarige verdachten worden aangetroffen. Twee van hen werden voorgeleid bij de jeugdrechter, die hen ’s anderendaags vrijliet.

Banner 1 dag niet

Vorige week werden door een alerte bewoner van Overijse twee personen gespot die zich verdacht gedroegen. Wij gingen over tot controle en konden een schroevendraaier en handschoenen aantreffen op de verdachten. Enkele minuten later werden we ingelicht van een inbraak in woning. Verder onderzoek wees uit dat de schroevendraaier die één van de verdachten bijhad, gebruikt werd voor het plegen van de inbraak. Beide meerderjarigen uit het Brusselse werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen nadien vrijliet.

Vorige week registreerden onze ANPR-camera’s in Jezus-Eik een hit voor een gestolen wagen. Onze ploeg kon de wagen aantreffen, die de vlucht nam. De achtervolging werd ingezet waarbij de gestolen wagen crashte op de R0 in Tervuren. Verschillende verdachten namen de vlucht in het Zoniënwoud. Na een zoektocht met een speurhond kon materiaal aangetroffen worden dat door de verdachten werd achtergelaten. Op basis daarvan konden twee minderjarige verdachten ’s nachts nog gearresteerd worden. Beiden werden door de jeugdrechter geplaatst in een instelling.

Het onderzoek naar de andere verdachten loopt verder; intussen werden ook spullen in de wagen aangetroffen die gestolen werden bij een andere woninginbraak.

1 dag niet

Als politiedienst zijn we natuurlijk ook preventief op het terrein aanwezig om inbraken te voorkomen. Dit volstaat echter niet om de strijd tegen inbraken te winnen. Vandaag 18 oktober 2019 is het de nationale actiedag tegen woninginbraken. Als particulier kan je je beschermen tegen dergelijke feiten mits een goed beveiligingsplan, die uit een combinatie van verschillende maatregelen bestaat. Je leest er alles over op de website www.1dagniet.be.