Europees Kampioenschap volleybal voor politiediensten

Begin 2018 lanceerde de Belgische Politiesportbond een oproep naar kandidaten voor de oprichting van een nationale politievolleybalploeg voor dames.

Belgian Blue Tigers

Twee medewerkers van de politiezone Pajottenland, wijkinspecteur Cara Juwet en interventie-inspecteur Evelien Lievens, namen deel aan de selecties. Beiden werden geselecteerd. Samen, met een groep van 14 speelsters, behoren zij voortaan tot de nationale politievolleybalploeg, de Belgian Blue Tigers.

De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt. Er stonden een stage, verschillende trainingen en een aantal oefenmatchen op het programma.

In mei 2019 vond dan het Europese kwalificatietornooi plaats. De Belgian Blue Tigers verloren de eerste wedstrijd tegen Nederland met 3-1. De match tegen Slowakije werd met 3-0 gewonnen. Deze resultaten leverden geen ticket op voor een rechtstreekse kwalificatie. Vol spanning werd gewacht op de resultaten van de andere poules in Europa. Groot was dan ook de vreugde toen ze op 11 juni 2019 het nieuws ontvingen dat ze zich uiteindelijk toch wisten te kwalificeren.

De Belgian Blue Tigers vertegenwoordigen ons land van 7 tot 14 oktober 2019 op het Europees Kampioenschap voor politiediensten in Tsjechië.