Wervingsactie gemachtigde opzichters

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

  • Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden,… kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.
  • Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurenarmband die de naam van de gemeente draagt en het stopbordje op steel.
  • Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als ook jij wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer en als je de vorige campagnes heeft gemist, dan kan je nu deelnemen aan de nieuwe geplande theoretische opleiding en gemachtigd opzichter worden! Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.
  • De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van jouw opleiding en jouw uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.  

Waar en wanneer kan je een theoretische opleiding volgen?

  • PIVO Asse
    Poverstraat 75
    1731 Asse
  • Op 05-10-2020 tussen 09.00 uur en 12.00 uur

Inschrijven?

Meer informatie?