Persbericht: aanhouding 3 daders van fietsdiefstal aan NMBS-station Liedekerke

De voorbije dagen vond er op diverse tijdstippen politionele tussenkomsten plaats aan het NMBS-station te Liedekerke.

GS

Op 30 november 2022 rond 13u meldde een alerte Ternattenaar via het 101-noodoproepnummer verdachte handelingen aan het NMBS-station van Liedekerke. De motard die als eerste ter plaatse was kon drie fietsdieven op heterdaad betrappen. Hij geraakte echter gewond nadat de drie daders zich verzetten tegen hun arrestatie en is minstens 7 dagen arbeidsongeschikt. 

Op basis van de aanwijzingen van de motard en enkele alerte burgers konden 3 daders worden gearresteerd. 1 dader bevond zich op de parking van het station toegankelijk via de fietsersbrug. 2 andere verdachten zaten verscholen in het struikgewas langsheen de rijbaan maar konden ondanks het nodig verzet toch worden gearresteerd. Op de plaats van de feiten werden een kniptang en diverse fietsen aangetroffen. De daders werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Bij een patrouille op 1 december 2022 in de buurt van het NMBS-station te Liedekerke werden nog verschillende andere fietsen opgemerkt. Deze werden verscholen tussen bomen in de directe omgeving van het station. Minstens enkele van de fietsen kunnen gelinkt worden aan de arrestatie van fietsdieven op 11 november 2022.

De teruggevonden fietsen kunnen worden bekeken op de Facebookpagina of de website van de politiezone. Zie Persbericht: teruggevonden, vermoedelijk gestolen, fietsen NMBS-station Liedekerke | Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (politie.be). Eigenaars die hun fiets herkennen, worden verzocht om zich met een bewijsstuk (bijvoorbeeld de aankoopfactuur) aan te bieden bij de politie. Hun aangifte en verklaring zal worden opgenomen in het lopende onderzoek.

Ook op 3 december 2022 omstreeks 4u ’s nachts werden tijdens een patrouille 3 verdachte personen opgemerkt aan de fietsenstalling aan het NMBS-station te Liedekerke. Zij namen de vlucht op het moment dat ze de politiepatrouille opmerkten. 1 persoon werd in de daaropvolgende zoekactie aangetroffen. Op basis van diens verblijfssituatie besliste de dienst Vreemdelingenzaken dat de persoon mocht beschikken.