Persbericht: arrestatie en aanhouding 3 verdachten te Liedekerke dankzij aandachtige inspecteurs en een goede interne samenwerking.

Op 30/01/2018 omstreeks 11u30 bemerkten de politiediensten van de PZ TARL ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E40/A10 een verdacht voertuig met Nederlandse kentekenplaat.

Het verdachte voertuig werd onderschept op de E40 richting Brussel. Na identiteitscontrole van de drie inzittenden werd vastgesteld dat 1 van hen geseind stond in de Algemene Nationale Gegevensbank. Bovendien werden 2 van de inzittenden door onze politiemensen herkend als verdachten van de diefstal met list die eerder op de maand plaatsvond in de krantenwinkel Press Shop op de markt van Ternat.

Op basis van de informatiedoorstroming binnen de PZ TARL kon de lokale recherche de aangetroffen personen in verband brengen met feiten buiten de politiezone en buiten het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde. Verder onderzoek moet hier meer duidelijkheid over brengen.

Op 31/01/2018 werden de 3 verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hun aanhouding werd op 2 februari 2018 met een maand verlengd.